top of page

Naast de klassieke kinesitherapie en revalidatietherapie kan je bij ons ook terecht voor een aantal specialisaties. We lichten er enkele toe:

SHOCKWAVE (ESWT)

Extracorporele shockwave therapie is aangewezen bij peesoverbelasting of peesverkalking. Denk maar aan tennis- of golferselleboog, verkalking van de schouderpezen, hielspoor, enz.  De korte, intense geluidsgolven van het shockwaveapparaat werken niet alleen pijnstillend maar stimuleren het lichaam om zelf de genezing op gang te brengen doordat de golven de bloedsomploop en stofwisseling in het blessuregebied gaan stimuleren.

De intensiteit van het apparaat kan aangepast worden naar de noden van de patiënt.

DRY NEEDLING

Dry needling is een behandelmethode waarbij met een speld in verdikkingen van een spier wordt geprikt. De behandeling wordt onder andere toegepast voor de behandeling van stijfheid en pijn in de spieren. Een therapeut kijkt tijdens het onderzoek en de behandeling naar signalen van neuropathie. Tijdens de behandeling wordt gebruikgemaakt van dunne acupunctuurnaalden. Deze worden gebruikt om een zogenaamde "release" van de spier te verkrijgen. De spier wordt geprikkeld met een dunne naald. In eerste instantie ontstaat een reflexmatige verkramping van de spier; dit wordt een Local twitch respons genoemd. Die wordt door de patiënt waargenomen. De bedoeling is dat naderhand de spier loslaat. Dat kan direct zijn (de patiënt voelt dan onmiddellijk een soort "losheid"), maar kan ook pas later optreden. Meer ontspanning in de spier betekent dat de doorbloeding kan toenemen en herstel kan optreden. De mobiliteit in de aanliggende gewrichten kan verbeteren. Het uiteindelijke doel van Dry needling is dat de "neuropathie" zich geleidelijk herstelt. De pijn neemt af en de spier en gewrichtsfunctie neemt toe.

OSTEOPATHIE

Osteopathie is een therapie waarbij door middel van manipulatie (corrigerende handgrepen) van het lichaam en vooral van de wervelkolom, problemen worden behandeld die ogenschijnlijk vaak niets te maken hebben met de wervelkolom. De term osteopathie is samengesteld uit de Griekse woorden voor bot (osteon) en ziekte (pathos), maar is misleidend, omdat de osteopathie zich niet alleen bezighoudt met botziekten.

Osteopaten gebruiken de term 'osteopathische laesie' voor een beschadigd of verstuikt gebied van het lichaam dat meestal een gewricht bevat.

De osteopaten trachten door middel van manipulatie deze laesie, die acuut of chronisch kan zijn, te herstellen.

SPORTKINE

Bij sportkinesitherapie worden zowel beginnende, recreatieve als professionele sportbeoefenaars, behandeld voor sportletsels of ter preventie hiervan. 

Na een uitgebreid klinisch onderzoek wordt de biomechanische oorzaak van het sportletsel achterhaald en worden zwakke schakels in het lichaam in kaart gebracht. 

Via een individueel opgesteld oefenprogramma wordt de oorzaak van het letsel aangepakt en worden zwakke schakels in het lichaam preventief versterkt. 

Het doel is om de sporter zo snel mogelijk terug te laten participeren in zijn/haar sport met een minimale kans op herval. 

Indien gewenst denken we samen met trainer en/of coach mee in het beleid om de sporter beter te laten presteren.

LYMFEDRAINAGE

De manuele lymfedrainage is een massagevorm die erop gericht is het lymfestelsel te stimuleren om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) beter en sneller via de lymfebanen af te voeren.

Het is een zachte massagevorm en is op het gehele lichaam toepasbaar met als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnaties op te heffen, immuniteit te verhogen, stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.

bottom of page